10-те най-предпочитани цветя за сватбен букет

10-те най-предпочитани цветя за сватбен букет

Нашият съвет е: Бъдете креативни и смели в избора си на букет.  

    Сватбеният букет е един от задължителните елементи от цялостната визия на всяка булка. Както за всеки друг детайл, така и за него е нужно да се отдели време и внимание. Той трябва да бъде уникален, красив и в тон с роклята и цялостната тема на сватбата. Има безброй много видове цветя всяко със своя чар, красота и послание, но все пак някои от тях са доста популярни и често биват избирани от жените за този специален ден. В следващите редове ще се запознаете с 10-те най-предпочитани цветя за сватбен букет.  

    1. На първо място в класацията е розата - най-популярното цвете сред цветята, предпочитани за сватбен букет. Розата е едно от най-красивите цветя, носещи магия в себе си. Както е известно на всички тя е символ на любовта и страстта и това я прави още-желана. Разнообразието от цветове е голямо, като всеки цвят носи и своето послание - червена, бяла, жълта, розова, синя. Червената роза е символ на любовта, бялата - на вярност. Жълтата символизира приятелството, а розовата - щастие и радост - тя казва „Сърцето ми ти принадлежи“. Освен за букет, листенцата от рози се използват и за сватбените кошнички на шаферките. Сватбената арка, столовете, масите също могат да бъдат украсени с рози, които ще придадат  чар и красота.
      

    2. На второ място са красивите и популярни лалета, които ще придадат изисканост на букета. Те са символ на щастието и любовта. Срещат се в разнообразни цветове, което дава възможност най-различни комбинации. Освен за букет, могат да се използват и за декориране на масите и столовете.

    3. Хортензиите се отличават със своите едри и красиви цветове. Тя е символ на светло бъдеше и чисти емоции. С тях букетът ще изглежда различен от традиционния. Намират се в зелени, розови, бели, червени и сини цветове и могат да се използват както за цял букет, така и за пълнеж. От гледна точка на бюджета това цвете е идеален избор - цената му не е висока и в същото време изглежда великолепно. Цветовете му образуват сфера, която може да се използва като декорация на столове, маси, свещи и букети на шаферките. Изключително ценено цвете, заради широката гама цветове.

3.png


    4. Кала или наречена още Калия или Булчин букет е известно със своята красота и величественост. Изключително подходящ избор е за всички бъдещи булки, които искат да имат елегантен и изискан букет. Гладките извивки на цветовете, които имат формата на тромпет са женствени и романтични. Съществуват в разнообразни цветове и размери. Калата е привлекателна и със своята пищност и тропически вид. Страхотен избор за плажна сватба или ако просто искате да добавите малко екзотика. Идеално е и за букетите на шаферките.


    5. Жасминът със своята звездовидна форма е дребен акцент към всеки букет или декорация, който обаче придава очарование. Познат е по целия свят със своя невероятен аромат и с това, че символизира любовта и страстта. Красивите му и нежни цветове често се предпочитат и като декорация на сватбените корони или диадеми. Букетите, в които присъства и жасминът за зашеметяващи.

    6. Симпатичните маргаритки, символ на невинност и чистота са перфектен избор за букет, ако сватбата ви ще бъде в по-небрежен стил, например в някоя градина през пролетта или лятото. Лесни са и достъпни за намиране и се предлагат в разнообразни цветове. Можете да изберете традиционен букет от бели маргаритки. Използват се често като допълнение към букети, които са направени от по-скъпи цветя. Прекрасно допълнение и към аранжировките с цветя.

    7. Орхидея е друго красиво цвете, отличаващо се със своята екзотичност, което ще добави тропическо докосване към всеки букет или украса. Орхидеята е символ на женствеността и естетиката и излъчва лукс и елегантност. Среща се в разнообразни форми, размери и цветове и изключително очарователни окраски. Благодарение на извитите им форми, те са идеален избор за декорация на масите. Често булките ги предпочитат и като украшение за косата или роклята.


    8. Гарденията е нежно и красиво цвете с много привлекателен , но ненатрапващ аромат. Символ е на сладост, чистота и радост. Предпочитано цвете за всяка сватба с романтична тематика. Цветето става изключително популярно при аранжирането на сватбен букет още в началото на 1900 г. и до днес продължава да бъде популярен избор.

    9. Божурът е впечатляващо цвете с кичести богати цветове. Нарича се още „Царят на градината“. Среща се в разнообразни поразителни цветове бяло, розово, кремаво, лилаво, оранжево. Въпреки че цената му е малко по-висока, големите цветове на божура компенсират това, тъй като за букета ще са ви нужни малък брой цветя. Освен с красивите си цветове, божурът ще допринесе и за по-приятна атмосфера.

10. Ранункулус или наречено още „азиатско лютиче“ се отличава с големи и многослойни цветове. Среща се в кремаво, бяло, розово, жълто, червено. Често бива избирано като алтернатива на розата. Булките, които предпочитат по-голям и текстуриран букет често комбинират лютичето с божур и рози. Със своята чиста красота и с многослойните си венчелистчета, които изглеждат безкрайни лютичето ще придаде мистериозен и интересен вид на сватбената ви украса.