Сватбена подготовка - мисията е възможна

Сватбена подготовка - мисията е възможна

Вашата сватба вероятно ще бъде едно от най-важните и големи тържества, които някога ще ви се наложи да организирате. Планирането на този ден отначало може да ви се стори доста трудна задача. Без значение дали до събитието остава година или само няколко месеца, е желателно да планирате стъпка по стъпка всяко нещо, за да не се преуморите като подготвяте всичко наведнъж. Ако времето ви за организация е кратко, не се колебайте и помолете приятелки или роднини да ви помогнат с някои от задачите - те с радост ще ви помогнат. Ако се затруднявате с изготвянето на списъка със задачи, можете да погледнете по-долу списъка със основните стъпки, които ще ви гарантират, че тържеството ще бъде на ниво. Ще Ви представим няколко важни стъпки за по-лесно организиране на твое важно събитие.

Определете си бюджет
Когато стане въпрос за това как да планирате сватбата си, ще е нужно и да решите колко можете да похарчите. Това може и да не е най-забавната част от планирането на тържеството, но е една наистина важна стъпка, която трябва да се изпълни първа. Едва ли бихте искали да изберете ресторант, рокля и т.н. и да осъзнаете, че не можете да си ги позволите. Така че, най-добре е да седнете с вашите родители и да определите бюджет, който след това да разпределите.

Съберете идеи и вдъхновения
Едно от най-забавните неща при планирането на сватба е събирането на идеи и вдъхновения. Помислете за това каква искате да бъде вашата сватба - класическа и много официална, сватба на плажа или на друго по-нетрадиционно място. Изборът е ваш, но е хубаво да започнете да черпите идеи от интернет и сватбени блогове и да помислите за цветовете, декора, поканите, роклята и още много други неща. Препоръчително е да започнете с това от рано.

Направете списък с гостите и изберете мястото, на което бихте искали да се проведе вашата сватба
Наясно сте, че списъкът с гости е едно от нещата, които се уточняват почти до самото събития (2-3 седмици преди сватбата), но въпреки това е важно да го изготвите още в самото начало. Разликата между сватба с 50 човека и сватба с 200 човека е огромна, особено що се отнася до избора на място и бюджета. Препоръчително е преди да започнете да търсите място, да добиете представа за броя на гостите. Друга важна стъпка е и изборът на кумове - едни от най-важните хора, които ще бъдат до вас във вашия сватбен ден. 

Изберете дата за сватбата
Хубаво е да си изберете няколко потенциални дати за сватба. Това ще ви помогне при избора на място на провеждане на тържеството. Помислете за сезона, през който искате да се проведе, обмислете работните графици, празници, ангажименти и изберете няколко дати.

Избор на ресторант
След като си определили бюджета, направили сте списък с гости, избрали сте и дата, идва ред на избора на място. Препоръчително е да си набележите няколко места, да съберете информация за атмосферата, обслужването, цените, менюто, да ги посетите на място. Следва да обсъдите това с партньора си и да изберете точното място за вас и вашите гости.

Сватбена агенция
 Някои двойки предпочитат да се справят с организацията на сватбата сами,     а други решават да се доверят напълно на професионалистите в тази област. Всичко зависи от Вас самите. При всеки обстоятелствата са различни. Ако постоянно работите и нямате никакво свободно време, не ви допада идеята да направите всичко сами и нямате представа каква искате да бъде сватбата ви, то в такъв случай наемането на сватбен агент е препоръчително. Но ако искате да се насладите на целия този процес и имате желание и време - то бъдете сигурни, че ще се справите отлично. Сватбата е едно от тези събития, които трябва да са забавни и изпълнени с много положителни емоции от планирането и приготовленията до самия ден. Можете да разгледате сватбените аксесоари - покани, етикетите за бутилки и други, които предлагаме в UniGifts.

Наемане на фотограф, DJ и други
Направете предварително проучване в интернет или попитайте приятели за добри фотографи във вашия регион. След като намерите професионалист, чиято работа ви харесва, опитайте да се срещнете лично с него и да получите повече информация за това, което ви интересува. Добре е да резервирате своя фотограф няколко месеца преди сватбата. Изключително модерно е, ако сватбата се провежда на открито, да бъде заснета и с дрон, който ще обхване повече ъгли на събитието.

Това са само някои от нещата, които трябва да свършите, за да бъде сватбеното ви тържество на ниво. Затова се запознайте с всички детайли и задачи много добре и не се колебайте да потърсите съвети и помощ от роднини, приятели или сватбена агенция.