3 в 1: Шах, Табла и Дама в...
  • 3 в 1: Шах, Табла и Дама в...

3 в 1: Шах, Табла и Дама в дървена кутия

19,90 лв.
Няма данък
  • Размер на кутията: 40x20 cm
  • 3 в 1: Шах, Табла и Дама в дървена кутия.
Количество
Налично

  Доставка до 3-4 работни дни
  100% изработено с любов
  Персонализация

3 в 1: Шах, Табла и Дама в дървена кутия. Този комплект от класически настолни игри трябва стои на рафта на всеки дом. Когато искате да предложите на гостите интелектуално забавление, няма нищо по-хубаво от една от класическите игри, познати на всички. Подходящи за всяка възраст, тези които знаят как да играят шах и табла със сигурност ще се съгласят на приятелски двубой.

Шахът е игра за абстрактна стратегия за двама играчи, която представлява средновековна война на дъска с редуващи се светли и тъмни квадрати. Противоположните фигури, традиционно в бяло и черно, първоначално са подредени от двата края на игралното поле. Всяка фигура има различно правило за движение. Играчите един след друг движат една от своите фигури в опит да атакуват, защитават или променят своите позиции. Шахът е една от най-популярните игри в света, играна от милиони хора по света у дома, в клубове, онлайн, на турнири. Между двама добри играчи, шахът може да бъде изключително интересна игра за гледане, която да осигури страхотно забавление дори и за начинаещи.

Таблата е стратегическа игра, датираща от хиляди години. Всеки играч има 15 пула, които трябва да бъдат преместени от началните си позиции до  извън игралното поле. Заровете се хвърлят и всеки играч трябва да реши кой пул да премести според резултата. Победителят е първият играч, който извади всички 15 пула извън дъската. Въпреки че играта разчита на зарове, за да определи движението, има голяма степен на стратегия при вземане на решение как да се направят най-ефективните ходове.

Дама е също игра, включваща стратегическо мислене, при която играчите придвижват пулове през дъска. Те се движат само по диагонал и само по едно квадратче наведнъж. Ако играчът може да премести едни от пуловете си, така че да прескочи съседен пул на опонента си, то играчът улавя фигурата на противника. Печели играчът, който премахна всички пулове на опонента си от дъската или блокира противника, така че да няма повече ходове.

В комплекта ще намерите 30 пула, 2 зарчета, 32 черни и бели фигури за шах.

  • Размер на кутията в сгънат вид: 400x200x45 мм
  • Закопчалка на кутията

Разгледайте още: